3BCup 2015

Voor het jaarlijkse voetbal evenement 3BCup hebben we samen met de voetbalclubs, CVV Berkel, Soccer Boys, BVCB en TOGB een systeem bedacht waarbij iedereen altijd up-to-date is wat betreft de huidige standen van het toernooi. Het toernooi bestond uit verschillende teams van elke club die elk in hun eigen poules speelden, waardoor elk team andere informatie nodig had. Met de web-app die we voor de 3BCup bedacht hebben, kunnen de verschillende teams altijd bij de juiste informatie: gespeelde wedstrijden, aankomende wedstrijden, poule en club tussenstanden. Het stond er allemaal in.

We hadden als doel om bezoekers van het toernooi real time informatie te geven over tussenstanden, uitslagen, poulstanden en het programma waar ze zich op dat moment ook bevonden. In de kantine hing een groot scherm waarop de website geprojecteerd werd, terwijl mensen langs de kant van het veld alles konden bekijken via hun smartphone. Opa en oma konden hun kleinkind thuis eveneens op de voet volgen door de website te bezoeken!

Zoals het gros van onze web-apps beginnen we altijd met een combinatie van het PHP framework Laravel in combinatie met het Content Management Systeem OctoberCMS. Deze combinatie zorgt voor een veilige en gebruikersvriendelijke basis voor zowel de klant als onze eigen developers. Door het gemak wat OctoberCMS onze developers biedt, hebben wij de wensen van de verschillende voetbalclubs makkelijk kunnen verwerken in de 3BCup webapp. En daarnaast ook het invoeren van de resultaten op een simpele en rechtoe rechtaan manier kunnen verwezenlijken. 

Het resultaat mag er zijn. De website werd bezocht door honderden mensen en was een groot succes!